KEPADA YANG SUDI SINGGAH

Kepada sape2 yg sudi singgah kat blog ni, kalau sudi tinggalkan lah jejak anda di chat box saya semoga saya senang untuk bertandang di blog kalian pula..boleh kita bertukar2 buah fikiran walaupun hakikatnya, blog ini kadang2 tak mendatangkan manfaat buat pembacanya..=)

Thursday, May 21, 2009

:: saya suka membaca ::

Assalamualaikum..

hikhikhikhik..=)

perasan bagus la pulak aku di pagi2 hari ni..saya suke membaca la konon...
tapi kan..itulah hakikatnya...

tapi jugak..cuma pada bahan2 bacaan pilihan sahaja..the choosen one..=)

yg paling2 aku suka bace ialah novel..aku boleh dokatakan hantu novel jugak la..
kalau kupunya wang lebih, seminggu mesti aku beli satu novel..
aku suke novel cinte..

pakwe aku kate, aku ni suke touching terlebih sebab suke bace novel, adaptasi semua yg ada kat dalam novel tu dalam hidup aku..

isssshhh..tu tak betul..mane ad aku wat camtu..
tapi hakikat sebenarnya, novel selalunya aku buat si pembaca nya berasa hidup ni indah..terutamanya la kan..novel cinta, watak2 dalam novel tu pun..fuhhhh..tak tahan..=) mmg indah...

hmm..novel..novel..novel..aku mmg suke novel..tapikan..aku tak suke sgt citer pasal cinta sebelum kawin..aku suke bace yg latar ceritanye cinta org yg dah kawin, lg menusuk kalbu..=)

kadang2 aku fikir2 balik, betui ke ada cinta mcm yg digmbarkan dalam novel, atau sekadar imagunasi seorang penulis, tapi tak mustahilkan..Allah tu Maha Kuasa, semua terletak padaNya, kalau itu kataNya, jadilah ia..hikhikhik..=)

ok, pada aku membaca ni boleh :

1. of coz, tambah ilmu pengetahuan, kita boleh tau pe yg kite tak tau..
2. ber"jalan"2 ke tempat org walaupun sekadar dalam novel
3. tambah pengetahuan dalam menyelesaikan masalah
4. hiburan
5. tingkat kosa kata..untuk yg ni..aku teringat satu kes jadi kat aku, aku pernah cakap kat cae ngan zati.."persetankan semuanya"..then nak tau pe diorang kate kat aku... diorang kate, ni lah penangan novel..hahaha..mmg gelak la aku.. rupe2 nye, perkataan tu, jarang diorang dgr..diorang selalu bace novel je jumpa perkataan tu..korang2..=)
6. ubat tido aku adalah membaca..kalau aku tak leh nak tido, aku akan membace..dan org kate, membace sebelum tido elok, sebab kita akan jadi lebih ingat, terutama bahan2 bacaan berunsur ilmiah..

okk..tu jek kot..then kat bawah ni, ad sikit gmbar koleksi novel aku...











ok..ni antara novel yg aku ad, dan ada bnyak lagi sebenarnya, tak sempat nak sempat gambonye..nanti kalau sempat, aku snap then aku uploadkan gmbonye..hikhikhik..=)

2 comments:

ain said...

byknye novel..hehe
rasenye kat umah pun ade ada cinta di hati tu..heheh

Kak Long said...

boleh dikatakan bnyak jugak la..
hmm..cinta mekar di hati tu kalau bg akak tak menusuk ulu hati sgt..
tapi kalau andai itu takdirnya, yg kaler ijau tu, mmg boleh bnjir la..dgn air mata..ekekeke..=)
mmg tragis sgt citer nye..
ainun byk ke novel?
ape je yg ada dalam koleksi??