KEPADA YANG SUDI SINGGAH

Kepada sape2 yg sudi singgah kat blog ni, kalau sudi tinggalkan lah jejak anda di chat box saya semoga saya senang untuk bertandang di blog kalian pula..boleh kita bertukar2 buah fikiran walaupun hakikatnya, blog ini kadang2 tak mendatangkan manfaat buat pembacanya..=)

Thursday, May 21, 2009

:: HarGai AnuGeraH CinTa ::



hmmmm..tajuk..tak tahan..menghargai sebuah anugerah yg tak ternilai, suatu yg begitu istimewa..CINTA

terpanggil pulak aku nak wat entry ni lepas menjelajah alam maya ni membace kisah2 CINTA, tip2 CINTA and etc...

CINTA...

Sukar nak dimengertikan..perkataan yg mempunyai 5 huruf ni, kadangkala di anggap keramat..suka, duka, sakit hati, senang hati, puas, tak puas, indah, tenang..n etc..semua terangkup dalam CINTA..






Bagi aku, CINTA ni manis walaupu pahit, CINTA ni gembira wlaupun sedih..dan yg paling pasti ianya sesuatu perasaan yg istimewa yg Allah jadikan untuk setiap makhluk ciptaanNya merasai CINTA..

" BAYANGKAN anda mencintai seseorang tetapi orang itu tidak mencintai anda, tentu menyakitkan. Tetapi, anda lebih kecewa apabila anda mencintai seseorang tetapi tidak mempunyai keberanian untuk memberitahu apa yang anda rasakan."

"Percaya atau tidak, anda memerlukan seminit untuk tertarik kepada seseorang, sejam untuk menyukai seseorang, sehari untuk mencintai seseorang tetapi mengambil masa seumur hidup untuk melupakan seseorang yang anda cintai."

"Mungkin Tuhan sengaja menemukan kita dengan seseorang yang tidak sepadan sebelum kita ditemukan dengan orang yang sehati sejiwa. Justeru, apabila kita bertemu dengan orang yang tepat, kita akan mengetahui betapa berharganya anugerah itu."

"CINTA adalah ketika anda dibuai perasaan, kesabaran dan romantis dalam suatu hubungan serta mengetahui bahawa anda amat mengambil berat mengenai si dia."

"Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika bertemu seseorang yang sangat bererti bagi kita, namun akhirnya kita terpaksa membiarkan dia pergi. Ketika pintu kebahagiaan tertutup, yang lain terbuka.Tetapi kadangkala kita menatap terlalu lama pada pintu yang tertutup itu sehingga kita tidak melihat pintu lain yang terbuka untuk kita."

"Teman yang terbaik adalah individu yang sentiasa berada di sisi, berasa seronok ketika bersama dan dia tidak pernah mengatakan apa-apa selain tetap menyokong anda dari belakang.Memberikan seseorang semua CINTA tidak pernah menjamin bahawa mereka akan mencintai anda."

"Jangan mengharapkan CINTA sebagai balasan, tunggulah sampai CINTA itu berputik di dalam hatinya. Tetapi jika tidak, pastikan dia tumbuh dalam hatimu.Ada hal yang sangat ingin anda dengar tetapi tidak akan pernah anda dengar daripada seseorang yang anda sukai. Tetapi jangan sampai anda menjadi tuli walaupun tidak mendengar luahan hatinya."


Jangan pernah mengucapkan selamat tinggal jika anda masih ingin mencuba. Jangan menyerah selama anda berasa masih ada harapan. Jangan pernah berkata anda tidak mencintainya lagi walhal tidak sanggup membiarkan dia pergi.CINTA datang kepada mereka yang masih mempunyai harapan walaupun sering dikecewakan. CINTA hadir kepada mereka yang masih mempercayai, walaupun kerap dikhianati. CINTA juga menghampiri mereka yang masih ingin mencintai, walaupun berulang kali disakiti dan kepada mereka yang mempunyai keberanian serta keyakinan untuk membina kembali kepercayaan. Janganlah mudah berputus asa.Jangan melihat daripada wajah, itu boleh menipu. Jangan melihat kekayaan, itu boleh luput."

"Berharaplah kepada seseorang yang dapat membuatmu tersenyum kerana sebuah senyuman dapat membuat hari yang gelap menjadi cerah.Berharaplah anda bertemu seseorang yang dapat membuat anda tersenyum."

"Ada saat dalam kehidupan apabila anda sangat merindukan seseorang, ingin menemui dan memeluknya.Berharaplah anda dapat mimpikan si dia, pergilah ke mana saja anda ingin kunjungi, jadilah sesuai dengan keinginan anda kerana anda hanya hidup sekali dan satu kesempatan untuk melakukan apa diinginkan."

Semoga anda memperoleh cukup kebahagiaan, cukup dugaan untuk membuat anda kuat, cukup penderitaan untuk membuat anda menjadi manusia yang tabah dan cukup harapan untuk membuat kamu berbahagia.Selalu letakkan diri pada posisi orang lain. Jika anda berasa itu menyakitkan, mungkin ia akan menyakitkan orang lain."

"Orang yang bahagia tidak perlu memiliki yang terbaik dalam segala hal. Mereka melakukan yang terbaik dalam segala hal. Kebahagiaan bukan bagi mereka yang menangis, mereka yang terluka, mereka yang mencari, mereka yang mencuba."

"CINTA bermula dengan senyuman, tumbuh dengan kemesraan dan berakhir dengan air mata."

"Masa depan yang cerah berdasarkan pada masa lalu yang dilupakan, Anda tidak dapat melangkah dengan baik dalam kehidupan hingga anda melupakan kegagalan dan rasa sakit hati.Ketika lahir, anda menangis dan semua orang di sekeliling tersenyum. Hiduplah dengan hidupmu, justeru ketika anda meninggal dunia, anda satu-satunya yang tersenyum dan semua orang di sekeliling menangis.."

Antara madah2 CINTA yg aku ambil dari beberapa laman blog, laman web dan etc..dah ku gabungkan dalam satu entri ni..

CINTA adalah satu lumrah dalam kehidupan.Ia hadir tanpa di duga.Hanya orang yang benar2 memahami apa itu cinta akan dapat merasai kehebatan kuasa cinta. Betul tak ??

cukup indah..cukup syahdu..

Hidup ini indah..hargailah..=)

4 comments:

cudbutterfly~ said...

akak...
tsk!
it touches me 'ere n thr..
but~
im outta word..,,
cant say
dunno wut 2 say...
i tink..,,
i let da luv find me..,,
*sigh*

Kak Long said...

cinta itu indah..=)

cudbutterfly~ said...

i cant say tht..yet.

Usagi said...

wah2...
bermadah pujangga adikku ini...
btway... nice blog..
rindu plak zaman mude2 dulu.
(^_^)