KEPADA YANG SUDI SINGGAH

Kepada sape2 yg sudi singgah kat blog ni, kalau sudi tinggalkan lah jejak anda di chat box saya semoga saya senang untuk bertandang di blog kalian pula..boleh kita bertukar2 buah fikiran walaupun hakikatnya, blog ini kadang2 tak mendatangkan manfaat buat pembacanya..=)

Wednesday, May 6, 2009

:: Rasa Hati Saya ::


Tgh2 dok study sambil2 melayari internet, hati ni terusik dgn baik2 kata salah satu koleksi madah cinta dari sebuah laman blog. Bait2 kata tu aku rasa boleh dijadikan sebagai tip bgi org2 yg ingin mulakan percintaan atau org2 yg tgh bercinta.. Bunyinya cam biasa je. Tapi maksudnya mendalam...


"Permulaan cinta adalah membiarkan orang yang kamu cintai menjadi dirinya sendiri, dan tidak merubahnya menjadi gambaran yang kamu inginkan. Jika tidak, kamu hanya mencintai pantulan diri sendiri yang kamu temukan di dalam dirinya."hmm..kita tak seharusnya cuba mengubah seseorang menjadi apa yg kita mahukan, tetapi terus mencintai dirinya seadanya.. Cinta yg ikhlas adalah cinta yg datang bukan kerana dia seorang itu atau ini, tetapi kerana dirinya. Macam kata2 kat atas ni, kalau kita cuba mahukan seseorang itu menjadikan apa yg kita mahukan seolah2 kita sedang mencintai bayangan kita sendiri.. Jadilah diri sendiri dalam menzahirkan cinta pada seseorang yg betul2 kita sayang dan jangan harapkan sesuatu yg kadang2 tak mungkin seseorang itu boleh lakukan..kerana kadang2 manusia ini tak boleh hidup dgn menipu diri sendiri..Suatu kepayahan apabila kita cuba mahu jadi sesuatu yg lain dari diri kita, tetapi tidak mustahil..betul tak ?? Tapi apa salahnya jika kita menjadi diri kita sendiri, bukan kah itu lebih baik ??

Hehehe..itu cuma sekadar luahan rasa aku sahaja..

Setiap orang punya rasa yg berbeza...betul tak ??

(^_^)

No comments: