KEPADA YANG SUDI SINGGAH

Kepada sape2 yg sudi singgah kat blog ni, kalau sudi tinggalkan lah jejak anda di chat box saya semoga saya senang untuk bertandang di blog kalian pula..boleh kita bertukar2 buah fikiran walaupun hakikatnya, blog ini kadang2 tak mendatangkan manfaat buat pembacanya..=)

Tuesday, May 22, 2012

Janji Yang PASTI!

Kamu percaya janji Allah? 


Atau masih ada hijab keraguan kepadaNya? Pernah jua terdetik di hati saya, terutamanya persoalan berkaitan jodoh..umur saya sudah 25 tahun, tapi kenapa saya masih menantikan saat saya diijab kabulkan.. Hati rindu untuk menikah.. Hari2 saya berdoa untuk Allah pertemukan jodoh saya, yang boleh menjadi imam saya, yang boleh membawa saya ke syurga bersamanya..

Tetapi saya percaya dengan janji Allah..mungkin disaat ini, Allah SEDANG MEMPROSESNYA… kemudian akan MENGGERAKKAN pasangan kita untuk bertemu dengan kita dalam satu suasana yang pasti menjadi ingatan kita buat selama-lamanya. Allah mengetahui segalanya.. Allah sedang mengaturkannya.. Tidak sesaat awal ataupun tidak sesaat lewat… TEPAT PADA WAKTUNYA.. MASANYA AKAN TIBA.. Saya percaya janji Allah.. Selagi kita tidak lalai mengingatiNya, DIA juga begitu, akan tunaikan doa, impian dan juga harapan hambaNya. 

YAKINLAH..Janji Allah itu pasti!

No comments: