KEPADA YANG SUDI SINGGAH

Kepada sape2 yg sudi singgah kat blog ni, kalau sudi tinggalkan lah jejak anda di chat box saya semoga saya senang untuk bertandang di blog kalian pula..boleh kita bertukar2 buah fikiran walaupun hakikatnya, blog ini kadang2 tak mendatangkan manfaat buat pembacanya..=)

Saturday, June 6, 2009

:: SALaH Aku Ke ? ::

Assalamualaikum..

takde pape nak cerita sebenarnya, cuma nak meluah perasaan saje..aku ni mmg suke nak meluah perasaan dgn menulis, tak kire lah menulis sms, menulis surat, atau menaip kan blog ni..aku bukan peluah perasaan yg baik..aku hanya pandai men"translate"kan isi hati aku melalui penulisan walaupun penulisan aku ni tak lah bagus mane pon..

hmmm...salah aku ke kalau aku rase cinta pada seseorang ?? salah aku ke?? atau aku tersilap pilih orang..

aku cuma nak rase sedikit bahagia, sebab aku tak pernah rase bahagia..aku cuma nak rase, cam ne bahagia..aku ingat bahagia senang je nak cari, rupanya tak...patut bahagia tu orang kate indah..rupanya, kepahitan yg dirase sebelumnya dibalas dengan kemanisan yg tak terkate..bahagia tu mmg anugerah terindah..

macam dalam bait kata2 di bawah ni..




Ya Allah, kenapa aku mesti lalui semua ni..

Ya Allah, ringankanlah beban hambaMu ini, aku tak mampu nak tanggung semua ni..

Ya Allah, Engkau berikanlah bahagia yang aku cari..aku takut tak sempat nak menikmatinya..

Ya, Allah, dugaan yg engkau berikan aku selama lebih 6 tahun ni terlalu berat...aku tak mampu nak menanggungnya lagi..

Aku mohon padaMu Ya Allah, ringankanlah beban ku ini..

Ya Allah, aku mohon padaMu, Engkau permudahakanlah perjalanan aku menuju bahagia yang aku cari dalam hidup ini..

Ya Allah, perkenankanlah doa hambaMu ini..sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui, Maha Mengasihi, Maha Agung..

semoga pencarian aku dipermudahkan amin...

2 comments:

Enon said...

Muda lg. Sabar.... :) Jangan harap pd manusia. Harapla pd Allah. Ok? :)

Kak Long said...

hehe..mekaceh..=)
akak masih kuat semangat..
dan masih mengharap redha Allah untuk kebahagian yang akak cari..=)