KEPADA YANG SUDI SINGGAH

Kepada sape2 yg sudi singgah kat blog ni, kalau sudi tinggalkan lah jejak anda di chat box saya semoga saya senang untuk bertandang di blog kalian pula..boleh kita bertukar2 buah fikiran walaupun hakikatnya, blog ini kadang2 tak mendatangkan manfaat buat pembacanya..=)

Sunday, April 19, 2009

:: perjalanan ke kedah ::

hmmm..sy terpaksa juga balik ke kedah...alasannya, saya ad exam..uhukk..

ye..mmg sy ad exam..arggghhhh..sy tak suka ad exam..

kenapa exam ad dlm dunia ni????? tak suke...

ok..refer kat tajuk kat atas ni..ye..sy nak share ngan korang semua apa yg aku lalui sepanjang perjalanan selama 4 jam aku kedah (atas jalan + berhenti kat semua R n R yg ad otw ke kedah + beli tiket untk atie + antar brang masuk dalam bilik + antar kete gi parking)...

hmm..sungguh tak best sebab sy kene drive sorang2..ade teman pon tak leh nak cakap pape..bila cakap ngan dia..dia tak respon pape..yg dia tau senyum jek..bosan2...

my pooh wearing seatbelt..

dari seri iskandar pas amik i/c sy kat en gumuk then gi makan jap..kat kedai mamak..

en gumuk makan megi goreng + telur goreng mata sambil bace surat khabar...

after that antar balik en gumuk balik umah sewa..then bermula perjalanan yg paling bosan ku..en gumuk tak dapat nak antar sebab dia nak bace buku..because dia dah start exam..sok kesian kat dia nanti dia penat... a week dah penat dgn kerenah aku..so..sy tak rase seperti nak menambah kepenatan dia..hikhikhik..=b

dari seri iskandar ke parit...

sungguh2 sunyi jalan ni..mmg saya bosan + ngantuk + takut

then dari parit ke manong seterusnya ke kuala kangsar..

tak sempat nak snap gmbar..sy begitu fokus pada pemanduan sy..hikhikhik..(mak dah pesan soh bwk kete elok2)..

masuk je highway..tekan minyak lebih sikit..110 KM/J..ahaksss..=b

singgah kat R n R bukit gantang..beli buah mempelam + jambu madu untuk rumet2...

then kul 5 dah smpai kat R n R Semanggol..berenti jap..bace paper..kuikuikui..hilang kan ngantok..

sy meneruskan perjalanan..

berenti kat R n R Sungai Bakap..tido..haha..mmg dah tak tahan..mengantok giler..adalah dalam setengah jam sy tido..then 6.30 teruskan perjalanan..then 10 minit pastu sampai kat Tol Juru


wahhh..dah nak sampai dah...



sy jarang nak memotong..sebab sy tak mampu nak lawan kete2 besar atas jalan tu...kete sy kecik je...


huhuu..dah sampai kat Sungai Petani dah..ni kat Tol Sungai Petani (S)


waktu ni dah start matahari nak terbenam dah..around 7.20 kalau tak silap..cantik kan...
hmmm..pastu singgah kat stesen bas ekspress belikan tiket atie yg telah dihilangkannya..

then terus ke uitm..

and yg pling pasti..perjalanan sy Alhamdulillah selamat ini kerana :


cik pooh masih tersenyum sambil pakai seatbelt

dan

saya masih boleh pengepos entry ke blog ni..

thank you Allah for this safety journey...

now..dah wangi dah..dah siap mandi..then nak study smbil2 ber internet...kuikuikui..=b

4 comments:

cudbutterfly~ said...

akak..,,
xthn...,,
nk komen gk..,,
comel sgt..,,
hik~

Kak Long said...

hehe...
dik..
pe yg cumilll??
akak ek??
hikhikhik...=b

cudbutterfly~ said...

yep..
u n ur actions..,,
cute n noty actions tht dvlop int0 attraction..,,
ngee~

Kak Long said...

haha..=b
bosan la..
tindakan luar kawalan..
hikhikhik..=b